Informatie

Bericht van de jury!

We hebben een jaartje overgeslagen, maar het fenomeen sportverkiezingen is veel te leuk om verloren te laten gaan. De afgelopen jaren hebben laten zien dat de verkiezingen leven in de Goudse sportwereld. U herinnert zich ongetwijfeld nog het laatste Sportgala in januari 2018 in de bomvolle tent bij de ijsbaan op de Goudse markt. Winnen is natuurlijk prachtig, maar veel sporters vinden het al mooi om genomineerd te zijn. Toch een mooie erkenning van de sportieve prestaties.

Om het sportjaar 2018 niet zomaar ‘verloren’ te laten gaan is besloten dat bij de sportverkiezing op 20 februari a.s. de prestaties van zowel 2018 als die van 2019 worden meegenomen. De procedure is dezelfde als bij de vorige edities. Sportverenigingen kunnen kandidaten opgeven en ook de juryleden kunnen dat doen. Alle kandidaten worden verzameld op een groslijst, waarna de jury per categorie drie kandidaten nomineert. Als klap op de vuurpijl gaat de jury daarna in conclaaf om uiteindelijk de winnaars te kiezen.

Ook dit jaar zijn er vier categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent. De samenstelling van de jury is iets anders dan de vorige jaren. Namens weekblad deGouda en de VGSO hebben andere vertegenwoordigers zitting genomen. De samenstelling is nu als volgt:

Gerrit Schinkel - Voorzitter

Jørgen Veldman - RTV Gouwestad

Marianka Peters - Goudse Post

Richard Avontuur - AD Groene Hart

Pieter van Vliet - Gouds Dagblad

Vincent Molenaar - Weekblad deGouda

Maurice Simons - VGSO

En zoals elke keer zijn er dit jaar ook helaas weer kandidaten ‘buiten de boot’ gevallen. Ondanks hun mooie prestaties in 2018 en/of 2019. Maar het is nu eenmaal zo dat er per categorie maar drie genomineerden kunnen zijn. En de jury beseft dat er, net als bij de landelijke sportverkiezingen, ook in Gouda deze keer wel weer discussie zal zijn over de genomineerden. ‘Waarom die?, ik mis die en die’. Het is een eer om in de jury te zitten, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Sterker nog, soms is het heel lastig. Het gezegde ‘appels en peren vergelijken’ is ook hier enigszins van toepassing. Maar feit is dat het in Gouda barst van het sporttalent. Nederlandse, Europese en wereldkampioenen lopen zo maar in het wild rond in de Kaasstad.

Namens de jury

Gerrit Schinkel

De genomineerden voor de titel 2018-2019 (in alfabetische volgorde) zijn: